Ministar Sime Erlic u Pagu

Danas su u radnom posjetu Gradu Pagu boravili ministar Šime Erlić i ravnatelj Uprave za otoke Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije koji su se sastali s Antom Fabijanićem, gradonačelnikom Grada Paga, Jasnom Magaš, predsjednicom Gradskog vijeća i Stipom Žunićem, gradskim vijećnikom.

Cilj posjeta je priprema projekata za aplikaciju prema fondovima EU gdje je u novoj omotnici hrvatskim otocima namijenjeno 150 milijuna eura, a od toga otocima Zadarske županije 26 milijuna eura. Na sastanku se razgovaralo o nekoliko projekata važnim za Grad Pag, prvi je obnova Magazina soli, drugi razvoj poduzetništva unutar Srednje škole Bartola Kašića, a treći se odnosi na razvoj vjerskog turizma u starom dijelu grada Paga.

„Danas smo na sastanku fokus stavili na ove projekte koji su važni za Pag i koji gradu mogu ponuditi jednu dodatnu, novu dimenziju. Prije svega mislim na Magazine soli - vrlo važan projekt. Srednja škola isto je ključan projekt. Proveli smo već niz sastanaka i ovdje, ali i u Zagrebu, što se tiče traženja rješenja za srednju školu. Također, postoji riješen projekt.” - izjavio je za Radio Zadar ministar Šime Erlić.

„U narednih 6 mjeseci spomenuti projekti za koje smo riješili sve vlasničke preduvjete će se razraditi i aplicirati prema svojim izvorima unutar EU fondova” – izjavio je Ante Fabijanić, gradonačelnik Grada Paga.

Ministar je s pratnjom posjetio Srednju školu Bartula Kašića gdje ga je ravnateljica škole Marija Pećirko izvijestila o povijesti, radu škole i planovima za razvoj te Benediktinski samostan sv. Margarite gdje ih je opatica Benedikta upoznala s planom razvoja muzeja čipke i sakralne umjetnosti.

Foto: Elvis Šmit/Radio Pag i Suzana Jakšić Mandić/Radio Zadar

Radio TZadar

0
0
0
s2smodern