image

5. veljače 2024. u Dinjišci na Pagu svečano su otvoreni radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže čime će se stanovnicima južnog dijela otoka Paga omogućiti neometana opskrba vodom. Na otvorenju radova sudjelovali su Božidar Longin, župan Zadarske županije, Valentin Dujmović, zamjenik direktora Hrvatskih voda, Ante Fabijanić, gradonačelnik i Jasna Magaš, predsjednica Gradskog vijeća Grada Paga te Ivan Bašić, direktor Komunalnog društva Pag.

Vrijednost radova iznosi 5,6 milijuna eura, a trebali bi se završiti u roku od 12 mjeseci. Rekonstrukcijom gotovo 8 kilometara vodovodne mreže koja je izgrađena 80. godina prošlog stoljeća riješit će se problemi vodoopskrbe južnog dijela otoka Paga. Zbog nedovoljnog tlaka u cjevovodima, puknuća starih cijevi stanovnici južnog dijela otoka Paga često su ostajali bez vode, a po završetku ovog projekta tome bi napokon trebao doći kraj. Nositelj projekta je Komunalno društvo Pag d.o.o., a projekt se realizira zahvaljujući bespovratnim sredstvima Europske unije u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti donesenog od Vlade Republike Hrvatske, sredstvima Hrvatskih voda i Naručitelja.

„Značaj ovog projekta je što ćemo Gradu Pagu i stanovnicima južnog dijela otoka Paga osigurati sigurnu, kvalitetnu i dostatnu količinu vode i s kojim će se gubici vode totalno anulirati – izjavio je za Radio Zadar Ivan Bašić, direktor Komunalnog društva Pag.

„Ovim novim magistralnim vodovodom napokon se otvara mogućnost da južni dio otoka iz južnog ogranka Hrvatsko Primorje dobiti kvalitetniju vodu nego što je to bila do sada.” - rekao je Ante Fabijanić, gradonačelnik Grada Paga.

„Znamo da su potrebe za vodom na otoku Pagu povećane tijekom turističke sezone jer se broj stanovnika deseterostruko penje, ako ne i više. Ovo je projekt koji znači život za Pag i koji znači puno i za turizam” – izjavio je Božidar Longin župan Zadarske županije.

Hrvatske vode trenutačno rade na ukupno 165 milijuna eura vrijednim projektima obnove i izgradnje vodovodne mreže u Zadarskoj županiji, koji su najvećim dijelom, kao i ovaj projekt na Pagu financirani europskim novcem.

Izvor i fotografija: Radio Zadar

0
0
0
s2smodern