TOMI 1

Povodom obilježavanja 29. obljetnice Vojno-redarstvene akcije "Oluja" u organizaciji Udruge hrvatskih veterana Domovinskog rata Grada Paga i prijatelja održat će se prigodni program. Obilježavanje ovog značajnog datuma započet će u nedjelju, 4. kolovoza odlaskom paške delegacije i članova udruge u Gospić-Ljubovo gdje će se odati počast poginulim paškim braniteljima u VRA Oluja, Mati Šavaru i Milivoju Pogoriliću. Prijave za odlazak primaju se na 098 929 7387.

U ponedjeljak, 5. kolovoza u 7 sati na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, usponom i podizanjem hrvatske zastave na najvišem vrhu otoka Paga, Svetom Vidu, obilježit će se važan događaj iz hrvatske povijesti te odati dužna počast domovini i svima koji su svoje živote utkali u našu slobodu. Početna točka ovog uspona nalazi se na velikom parkiralištu blizu ulaza u planinarsku stazu kod mjesta Kolan, do kojeg se može doći automobilima. Uspon i silazak trajati će otprilike 3 sata. Vodiči: Alan Crljenko i Alen Fabijanić, licencirani outdoor vodiči i veterani Domovinskog rata. Sudionik/sudionica mora poštovati upute i odluke vodiča.

„Dragi veterani Domovinskog rata s otoka Paga, dragi veterani iz cijele nam domovine koji se odmarate na našem otoku, dragi posjetitelji našeg otoka, dragi Pažani i Paškinje, dragi prijatelji, svi otočani i članovi naše udruge. Udruga hrvatskih veterana Domovinskog rata Grada Paga poziva Vas na obilježavanje dvadeset i devete obljetnice Vojno-redarstvene akcije "Oluja" usponom na Sveti Vid, najviši vrh otoka Paga (348 m) i po mnogima najljepši mali vrh u Hrvatskoj. Molimo, dođite petnaestak minuta prije početka samog uspona. Napominjemo da sa sobom ponesete dovoljnu količinu vode i zaštitu od Sunca.” - poručuju iz Udruge hrvatskih veterana Domovinskog rata Grada Paga.

U 7:00 sati članovi Udruge hrvatskih veterana Domovinskog rata Grada Paga podignut će hrvatsku zastavu na vidikovcu Gradac odakle se pruža predivan pogled na jezgru grada Paga.

U 8:30 sati održat će se polaganje vijenaca na gradskom groblju u Pagu, a u 9:30 sati na groblju u Povljani. Sveta misa održat će se u 19 sati u Zbornoj crkvi Marijinog uznesenja u Pagu.

Foto: UHVDR Grada Paga, Alan Crljenko i Tomislava Matasović

U nedjelju 4. kolovoza, u organizaciji Turističke zajednice Grada Paga, u sklopu projekta Pag Summer Outdoor na Stazi sv. Jure tradicionalno će se obilježiti VRA Oluja. Staza sv. Jure pružit će vam nezaboravno putovanje u pašku povijest uz mnoštvo jedinstvenih pogleda, jedinstvenih struktura i igre prirode koja je Pag tako bogato obdarila. Staza je zahtjevnija, ali kada ju prohodate donosi nemjerljivo zadovoljstvo jer se nalazi u prekrasnom i netaknutom krajoliku, uz fantastične poglede s nekoliko vidikovaca koji se nalaze na stazi. Polazak je u 6 sati s Gradskog groblja u Pagu. Rok za prijave je najkasnije dva dana prije ture na e-mail: prijava@pfarrer-projekt.hr. U prijavi je potrebno navesti broj mobitela putem kojeg ćete primiti informativni letak sa podacima i potrebnom opremom.

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja u ponedjeljak, 5. kolovoza na Branimirovoj obali u Pagu nastupit će Alen Nižetić.

Organizator: Turistička zajednica Grada Paga

Foto: TZG Pag

ALEN-NIZETIC-PLAKAT
TOMI-1
PAG-24-1-1
36564327834064399496702856653577346512638503n-1
bg1-1
PAG-24-1-1-1

 

0
0
0
s2smodern