20240806 101056 Custom

Grad Pag u sustav pustio je dvije nove prometne kamere za potrebe prometnog redarstva Grada Paga. Projekt je sufinanciran od strane Mininstarstva prostornog uređenja,graditeljstva i državne imovine.
Grad Pag napravio je značajan iskorak u unapređenju prometne sigurnosti i regulacije prometa postavljanjem dvije napredne kamere za prometni nadzor na ključnim lokacijama unutar grada.

Ove kamere, koje su puštene u rad 08. kolovoza 2024. godine, predstavljaju dio sofisticiranog sustava nadzora koji koristi najmoderniju tehnologiju, uključujući prometno-analitičke i pokretne kamere s prilagođenim AI sustavom za detekciju nepropisnog parkiranja, te neovlaštenog i nepropisnog kretanja u pješačkim zonama.

  • Prva kamera je strateški postavljena na ulazu u Grad Pag iz smjera Ulice Stjepana Radića, u neposrednoj blizini poslovnice Fine i trga Od Špitala.
  • Druga kamera nadzire promet na križanju Ulice Stjepana Radića, Ulice Mate Šavra i Šetališta Adrije Hebranga, na lokaciji kod ljekarne, koja je jedan od glavnih ulaza u grad, poznata kao Katine.

Ove lokacije su pažljivo odabrane od strane Prometnog redarstva Grada Paga kako bi se osigurao maksimalan učinak u kontroli prometa i sprječavanju nepropisnog parkiranja, što je jedan od ključnih izazova za gradsku upravu Grada Paga osobito tijekom turističke sezone.
Sustav koristi napredni Trafic monitor koji, uz pomoć umjetne inteligencije, može automatski detektirati prekršaje poput nepropisnog parkiranja i kretanja u zoni pješaka (štićenoj zoni), čime se omogućuje brza reakcija i poduzimanje mjera u realnom vremenu. Ovaj tehnološki napredak znatno će poboljšati prometnu sigurnost i efikasnost u Pagu, smanjujući broj prekršaja i olakšavajući prometovanje kroz grad. Dugoročno, ovakav sustav bi trebao smanjiti prometna zagušenja koja se javljaju na navedenim dionicama Ul. Stjepana Radića, Ulica Mate Šavra i Šetalište Andrije Hebranga, te ulaz Fina i ulaz Katine.
Cjelokupnu uslugu postavljanja i implementacije ovog sustava pametnih kamera za Grad Pag realizirala je domaća firma TJ studio d.o.o. Ovaj projekt predstavlja korak naprijed u digitalnoj transformaciji gradskih usluga Grada Paga, s naglaskom na sigurnost i održivost.

20240806101056-Custom
20240806100803-Custom
20240730141817-Custom
20240730102923-Custom
20240730102444-Custom

0
0
0
s2smodern