U subotu, 11. svibnja 2013. godine na Baranimirovoj obali u gradu Pagu održani su prvi "Gastro dani – Kužina otoka Paga". U predstavljanju tradicionalnih jela s područja otoka Paga sudjelovali su restorani i konobe iz Kolana, Mandri, Šimuna, Vlašića i Luna.

 

Kompletan program "Gastro dana – kužina otoka Pag" organizirala je Turistička zajednica grada Paga, Grad Pag, Udruženje obrtnika Pag i Srednja škola Bartula Kašića, Pag. Pokrovitelji manifestacije bili su Turistička zajednica grada Paga, Grad Pag i Zadarska županija, dok je kao suorganizator sudjelovao Centar za kulturu i informacije Pag.Medijski pokrovitelji su: Gastro hr, 24 sata, Narodni radio, Radio 057, te Hrvatski radio. Gastro partneri ove manifestacije bili su ¨Paška sirana¨, ¨Solana Pag¨, ¨Kotanyi¨ d.o.o. i Udruženje kuhara Zadarske županije.

Uz veliki izbor poznatih domaćih delicija posjetitelji su mogli kušat zanimljivu kombinaciju paškog sira i slatke čokolade. Ocjenjivački žiri u sastavu gastrokritičara i člana Masterchef Hrvatska Radovana Marčića i predsjednika Udruženja kuhara Zadarske županije Renata Kraljev, pod voditeljskom palicom zadarskog voditelja Igora Jelenić Tota prvo mjesto dodijelila je paškoj konobi "Bodulo". U sklopu zabavnog dijela manifestacije nastupili su članovi grupe Paška alka i članovi KUD-a "Družina te ""Duo kumpanji".

Izvor : www.tzgpag.hr

0
0
0
s2smodern